22 Haziran 2011 Çarşamba

Kolinerjik Ürtiker Tedavisi

Kolinerjik Ürtikerin belirli bir tedavisi yok. Tıbbın sizin için yapabileceği tek şey kortizon iğnesi. Kortizon iğnesininde iyi gelmesinin sebebi çok terlettiği için. Kolinerjik ürtiker hastaları terlemesi gerektiğinde terleyemez ve ürtiker ortaya çıkar. Eğer 1-2 hafta rahat gezinmek istiyorsanız kortizon iğnesini yaptırabilirsiniz. Ama bu iğneyide 2-3 kere yaparsanız sizin için tehlikeli olmaya başlar ve kansere kadar gidebilir. Bu ürtikerin tedavisi yok gitmediğim doktor kalmadı. Öncelikle gidin bir geniş kapsamlı alerji testi yaptırın. Testte birşey çıkmassa üzülmeyin doğaldır herşeyi test etmiyorlar çünkü. Daha sonra vücüdunuzda egzama var mı buna bakın vücudun herhangi bir yerinde sizin göremeyeceğiniz bir yerde olabilir. Egzamada yoksa komple yaşam tarzınızı değiştireceksiniz. Benim kolinerjik ürtikerime neden olan şey naylon banyo lifiydi. Bunu da bulmam tamamen tesadüf oldu. Ben normalde üniversite öğrencisiyim ve ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum sürekli naylon banyo lifiyle sabunlandığım için oluyormuş meğerse. Yıl bitti bende evime döndüm lifi kaldığım evde unutmuşum. Sonra burada naylon lifle değil el örgüsü lifle sabunlanmaya başladım. İnanılmaz derece terliyordum ve çok iyiydim. 1-2 hafta böyle devam etti sonra bir alışveriş merkezinden tekrar naylon lif aldım daha iyi sabunu köpürttüğü için. Kullandığım günle beraber ürtiker yavaş yavaş başladı sonra kendi kendime oturdum düşündüm neyi değiştirdim bende bu tekrar başladı diye. Naylon lif aklıma geldi ve naylon lifi bıraktım yine kesildi. Ama bu kesilme 3-4 gün sonra oluyor yavaş yavaş azalıp kesiliyor birden kesilmiyor. Sizinkide hiç aklınıza gelmeyecek bir neden olabilir.. Diş macunu,şampuan,hergün yediğiniz şeyler,içtiğiniz şeyler vs.vs. Sabırla bunları değiştirip bekleyin. Ürtikerin tam kesilmesi yaklaşık 5-6 gün sonra oluyor ve yavaş yavaş terlemeye başlıyorsunuz. Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir hiçbir kar amacı gütmüyorum tek amacım yaşadığım bu acıyı sizlerinde bir an evvel alt etmeniz.


SON GÜNCELLEMELER İÇİN LÜTFEN SON YAZIMI OKUYUNUZ DAHA DETAYLI BİLGİYE ULAŞACAKSINIZ

http://kolinerjikurtiker.blogspot.com/2011/08/son-gelismeler.html

37 yorum:

  1. Öneclikle Geçmiş Olsun.
    Ben kolinerjik ürtiker hastasıyım.
    Hergün harakete bağlı ciddi krizler yaşıyorum.
    Mümkünse eğer sizinle telefon veya mail yoluyla görüşmek isterim.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim size de Geçmiş olsun Mehmet bey,

    Açıkcası geçtiğimiz sene 4-5 aylık bir süreçte yok ettiğimi sanmıştım ancak daha farklı bir şekilde kışın tekrar ortaya çıktı ve 5-6 aydır da şiddetli bir şekilde devam ediyor. Son yazımda belirttiğim gibi alerjiye bağlı olduğunu buldum ancak çok fazla şeye alerjim var size de tavsiyem Gıda İntolerans testi yaptırmanız. Bu testte çıkacak sonuçlara göre bir besin programı hazırlarsanız ürtiker yavaş yavaş azalacaktır benim çok fazla şeye alerjim çıktı ve hangi birini yemeyeceğimi bilmiyorum Biorezidans ile alerjiyi yok ediyorlarmış o tedaviyi yaptıracağım 1-2 ay içerisinde o da biraz para tutuyor sanırım para biriktiriyorum şu an ondan sonra da yeni bir güncelleme yazısı yazacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu rahatsızlıkla ilgili çalışmalar yapıyorum,
      Araştırmalarım şuan dağınıkta olsa okuduklarım kadarı ile tıbbi bilgi sahibi oldum.
      Gerçi tıbbi kaynaklar maalesef yetersiz kalıyor.
      Bulabildiğim kadarıyla yerli ve yabancı yazılar, makale ve tezlere göz attım.
      İncelemeye de devam ediyorum.
      Sizinle irtibata geçmek istememdeki sebep yazılarınızdan okuduğum kadarı ile bazı ortak noktalarımızın olması
      Bloğunuzda irtibat adresi bulunmuyor.
      Bir hastalıkla tedavi için önce hastalığın kaynağının sonra oluşturduğu sorunların kaldırılması ile şifa bulunabilineceğine inanıyorum.
      2 Hasta zaruri olarak yaşamlarından komple değişiklik yaptıklarında
      (yaşam, beslenme, şehir… v.s. köklü değişiklik ile)
      Bu süre zarfında kriz yaşamadıklarını sonra hayatlarına geri döndüklerinde sıkıntının devam ettiğini belirtmiş.
      “Kan Gurubuna Göre Beslenme (İbn-i Sina)”, ya da “Gıda İntolerans Testi (doğru yapılırsa)” sağlıklı yaşam için bizlere yol gösterir.
      (Selahattin Dönmez: BESİN TESTİ VE GIDA ALERJİSİ http://www.youtube.com/watch?v=dlrt-PdiwcM)
      Lakin çıkan diyete uymayan sağlıklı yaşam süren bireylerde ciddi problemler oluşturmayacağına;
      Bu hastalığı yenmek için bu diyetlere uymanınsa bizlere hastalığımız ile ilgili şifadan ziyada rahatlama sağlayacağını tahmin ediyorum.
      (5Haftadır ciddi histamine diyet yapıyorum, değil rahatlama her gün daha da kötü oluyorum.)
      Çünkü “Gıda İntolerans Testi” doğruluğunu kabul edersek intolerans (sindirim) için hazırlanmıştır.
      Kolinerjik ürtiker hastalığının ise sindirim kaynaklı olmadığı gözüküyor.

      Siz daha iyi bilirsiniz ama Mora yani Biorezonans tedavisinin öncelikle yan etkilerini araştırmanızı tavsiye ederim. Ücret olarak 250-700 TL arasındaymış. Alerjinizi durdurmak için size alerji yapan ürünün kullanılması gerektiğini tahmin ediyorum. Bizim durumumuzda Kolinerjik sistemimizdeki rahatsızlık için ne kullanabiliriz ki..?

      İletişime geçmek isterseniz E-mail adresime mail yada telefon bilginizi yollarsanız, birbirimize katkıda bulunuruz, en kötü aynı hataları yapmamış oluruz:)
      Rabbim Acil Şifalar Versin
      Saygılar

      Sil
    2. Benimde öyle kaşıntıyla ilgili bişeyim var ama sadece sıcakta kaşınıyorum ve soğuk olduğunda geçiyo egzama da var doktora gitmedim egzama yoksa diye yazmıssın egzama neyin belirtisi onu bilmek istiyorum.
      Ayrıca geçmiş olsun

      Sil
    3. Merhaba
      Bende Kolinerjik Ürtiker hastasıyım.Bende de kış aylarında çok yoğun oluyor.Bazen dayanılmaz halde krizler halinde oluyor.Hareket edemiyorum o derece.
      Ben spor hocamın dediğinden yola çıkarak bu hastalığı belli oranda azalttım.Bu hastalık vücudun terleyememesinden kaynaklandığından dolayı ürtiker ortaya çıktığı için yapılacak tek şey düzenli olarak spor yapmak.Ama bol terleyebileceğimiz bir spor böylece hastalığın azaldığını göreceksiniz.

      Sil
    4. Evet iso, terleyememeyle bağlantılı ancak terleyememekte alerjiyle bağlantılı. Ben tamamiyle çözdüm gıda intolerans testi yaptırın alerjileriniz çıkacak o gıdaları tüketmeyin yaklaşık 1 hafta içerisinde ürtiker yokoluyor.

      Sil
  3. bende kolinerjik urtiker hastasiyim.. merak ettigim bir sey var... hepiniz gunde ne kadar su iciyorsunuz ben farkrttimki.yazin bu hic olmuyor ya da cok seyrek oluyor... yazin ne yapiyorum da olmuyor diye dusunurken bol su tukettigimi gordum...mevsim donusumlerinde ve kisin duzensiz su ictigimi hatta bazen hic icmedigimi farkettim... ayrica baharatli seyler yemek de urtikeri arttiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bende urtiker hastasıyım. Bunun mevsimle bir ilgisi yok vücut ilk terleme çıkış noktalarını yaptığı için vücut yaz aylarında rahatça terleyebiliyor; Bu nedenle kışın urtikerin daha etkin hale gelmesini sağlıyor. Kısacası herşey terlemekle alakalı; terleyemessen vücut kendini hiperaktif bir moda sokup, kaşınmana neden oluyor.

      Sil
  4. ben terleyince göğüs bölgemde küçük küçük kızarıklıklar çıkıyor ve batma oluyor. 2 senedir yaşıyorum artık denize girmek spor yapmak hayal oldu. tedavisi olduğunu sanmıyorum

    YanıtlaSil
  5. kışın terlemediğim için hiç olmuyor desem yalan olmaz ama yazın evden dışarı çıkamadım, tatilim çok kötü geçti. terleyecek bir işle uğraşmaya gelmiyor..

    YanıtlaSil
  6. ozan bey imkanınız varsa besin intolerans testi yaptırın çoğu kişide alerji kaynaklı. Ayrıca son bulgularımda tüm ürtikerlerde mide problemi olduğu da ihtimal ancak onun için 2-3 hafta sonra kendim hastanede bir kaç test yaptıracağım ona göre yeni bir yazı yayınlayacağım. Ancak tavsiye ettiğim gibi besin intolerans testini yaptırın ve alerjiniz olan yiyeceklerden uzak durun birkaç hafta içerisinde düzelmeye başlıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim, testi yaptırmak istiyorum. ayrıca mide probleminden bahsetmişsiniz. bende yaklaşık 5 senedir reflü problemi var mide yanmalarımdan kurtulmak için nexium adlı bir ilaç kullanıyorum, mideden olma ihtimalinden şüphelenmedim değil ben de araştırmaya devam edeceğim..

    YanıtlaSil
  8. arkadaslar bende bu illet 9 yıldır var ..bu neden oluyor açıklayayım eger bir kolinerjik ürtiker hastasıysanız ..spor yapmıyor veya beden olarak çalışmıyorsanız kış aylarında ortaya çıkar . çünkü soguk havanın çok etkisi var ..benim size tavsiyem şu .. spor yapın kış aylarında bedeninizi soguk havaya maruz bırakıp bedeninizi 3 günden fazla dinlendirmeyin . diyeceksinizki nasıl spor yapalım terlemeye yakın batıyor ..işte dikkat edecegimiz nokta burası terlemeye yakın batmalar oluyor yani vücut ısısı artmaya baslayınca ..bu batmalar direk vucudumuzu ısıttıgımız zaman çok şiddetli olur o yuzden spora yürüyerek yavas yavas tempoyu arttırark devam edin batmalar olacak ama mecburen buna dayanmak zorundasınız tabi bu anlattıklarım kış ayları için gecerli ..yazın geciyor çünkü havalar ısındıkca sizin urtikeriniz yavas yavas batmalarla düzeliyor ..18 yasımda ortaya çıktı suan yasım 28 ..askerliğimi vanda yaptım komando olarak ve askerliğim boyunca kış aylarında bir gram hissetmedim çünkü bedenim hep hareketliydi ..özetliyecek olursak bu hastalıgın tedavisi yok bunu bir defa aklımıza yazalım bulmaları ne kadar sürer bilmem ömrümüz yetrmi acaba ..:) neyse vücudunuzu soguktan koruyun bedenen 3 günden fazla dinlenmeyin kış aylarında tabi imkanınız varsa fitnees çalısın ..yürümek veya kosmak istemiyorsanız yazın zaten olmuyor dikkat edecegimiz kış ayları 2 kat daha fazla giyinin .. bu arada benimde miğde problemim var cocuklugumdan beri agırır yanar hic dr gitmedim belkide midemden oluyordur hic arastırmadım ..eger mideden dolayı oluyorsa tedavisi mümkünmüş oyle okudum bugun hepinize saglıklı günler msn adresimi yazıyorum sorusu olan varsa benimle iletişime gecebilir gokhan2013@windowslive.com

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederiz gökhan kardeş çok yardımcı oldun, deneyelim bakalım..

    YanıtlaSil
  10. yazın olmasın diye sürekli klimalı odada durmuştum, belki vücudumun terlemesine izin verseydim yavaş yavaş düzelme olacaktı değil mi benim anladığım bu senin anlattıklarından. amaa normale dönene kadar vücudumun heryeri kızarır kaşıntı ve batmalar dayanılmaz hale gelirse! benim korkum bu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ozan sen vücudunun yavas yavas ısınmasına izin vermemişssin .bu yuzden terliyemedin.. normale donene kadar kaşıntı ve batmalar olacak zaten...senin yapacagın tek şey vucudunu yavas yavas faza sıcaga vurmadan vücut ısını biranda yukseltecek seylerden kacınarak ısınman..zaten o batmalar hafifleyecek sonra yavas yavas kosmaya basla ..eger dayanılmaz sekilde batmalar oluyosa yavasla vucudunu hafif serinlet ama tam degil sonra devam et biraz acı cekicez .sonucu müthiş yazın 1 batma bile olmayacak..ben kendim buldum çaresini 10 yıl once drlara gittim dediler sende bişe yok 10 yıldır bu sekilde tedavimi kendim yapıyorum.. askerde hic olmamıstı çünkü devamlı spor halindeydim sakın souk havalarda ınce giyinmeyinnnn

      Sil
  11. Gökhan bey yazın geçmeyen çok kişi var siz istisnasınız diğer hastaların bulgularını okursanız tüm yıl boyu bunu yaşayanlar var ki bende de yazın geçmiyordu şimdi iğneyle vs. bir şekilde geçirttiriyorum. terleyememe ile ürtiker bağlantılı ancak direkt bir bağlantısı yok. Maalesef ki hiçbir bulgu yok ikisi arasında direkt bağlantı konusunda. Besin alerji testini yaptırın çıkanları yemeyin kurtulun %100 ilk seferinde ben tamamiyle kurtuldum şu an bitkisel bir takviye getirttim yurtdışından o da baya etkili net çözüm için halen uğraşıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. admin bak yazın sen kendini hep souk da klima basında biraz batmayla hemen kendini soguka vurusan gecmez zaten hepimizinki aynı olması lazım çeşidi varmıki kolinerjik ürtiker işte eforla heycanla stresle meydana gelen şey yanılıyormuyum yazında batma olacak ama emin olun pes etmeyın gecicekkk ..ama baska çeşidi varsa yazın gecmeyeninden onu bilemem..hiç arastırmadım

      Sil
  12. arkadaslar benim bildiğim kolinerjik ürtiker yazın gecer ama gecene kadar batmalar olur ..eger sizde gecmiyorsa belkide kolinerjik ürtikerin baska çeşididir .. ama pek sanmıyorum çünkü hemen gecmiyor biraz zaman alması lazım ..bende oyle şahsen yavas yavas vücudumu ısıtıyorum batmalar oluyor seviye seviye yükseliyor sonra bi bakıorum vücut tamamen ısındıgı zaman geciyor ben bunu halı saha maclarında fark ettim benim yazın hic olmaz ..bende 10 yıldır var arkadaslar suan var mesala kışın çalısmadım evdeydim birazda souk aldım ürtiker basladı fazla sıcakta batmalar oluyor aşırı derecede hemen kendimi ferahlatıyorum soyunuyorum birden sıcaga çıkınca olmuyor yavas yavas vücudun kademe kademe ısınması lazım ..bendekiler boyle arkadaslar sizi bilmem..denemkte fayda var yinede admin test yaptırın falan yazmıssınız benim suan maddi durumum kötü kışın çalısmadım birazda anksyete bozuklugu var ben bu testlkeri yaptıramıyorm havaların ısınmasını bekliorum az bişe sonra yavastan spora baslayıp ustumden atıcam

    YanıtlaSil
  13. ARKADASLAR BİR SAGLIK SİTESİNDE DERİ HASTALIKLARI DOKTORUNA ŞOYLE BİR SORU YÖNELTTİM ...Deri ve Zührevi Hastalıklar / Döküntüler
    hocam iyi günler şöyle bir sorum olacaktı ben 10 yıldır kolinerjik ürtiker hastasıyım bildiğiniz gibi eforla heyecanla stresle beden olarak çalısınca çok şiddetli batmalar ve döküntüler meydana geliyor ve bu hastalıgında tedavisi yokmus ..ben 6 yıldır bu nedenle çalısamıyorum çok magdurum saglık bakanlıgı bizim gibi hastalara neden yardımcı olmuyor bu konuda bilgilendiririmisiniz eger bir tedavisi var ise tedaviye yaklasamam çok iyi olacak ..şimdiden teşekkürler verdiğiniz cvap için
    26/03/2013 BANA VERDİĞİ CEVAP ŞÖYLE..bir grup hastada tedavi var. Bu grup hasta atopik dermatitili olanlar. zeytinburnu sante plus hastanesindeyim. başvurusanız sevinirim. sağlıklı günler
    27/03/2013 BENİM SUAN MADDI DURUMUM ÇOK KÖTÜ BU HASTAHANEYE GİDEMİYORUM EN AZINDAN DURUMU IYI OLAN ARKADASLAR VARSA BU HASTAHANEYE BI GITSIN BAKALIM ..VE SONUCU GELIP BURDA PAYLASIRSA COK SEVİNİRİM SAGLIKLI GUNLER

    YanıtlaSil
  14. herkeste nedeni farklı olabiliyor ürtikerin kolinerjik te olsa neden farklılığı çeşit farklılığına da sebep oluyor.

    Gökhan bey zencefil çayını deneyin bir.

    Bu arada boy ve kilo bilginizi yazarmısınız

    YanıtlaSil
  15. admin benim boy 180 kilo 70 bu arada benim ürtiker gecti..ama tamamen degil tabikide simdi onu anlatayım ..bizim evde kömür sobası var sobayı iyice doldurdum kazaklı montlu bi sekilde sobanın karsısında 15 dk kadar durdum ellerim ve yüzümü en çok sobaya tuttum sonra üstümdekileri çıkarıp penye ile kaldım 10 dk kadarda oyle kendimi sıcaga verdim ama hiç hareket etmeden ..sonra o sıcak odada sınav cekmeye basladım 2 şınav çekip 5 dk kendimi sobanın sıcagına verdim sonra şınavları yavas yavas arttırdım .. bi baktım alnım yavas yavas nemleniyor sonra üst üste şınavlar çekmeye basladım alnım terledi sonrada sırtım yavas yavas nemlendi .ve gecti.. simdi 1 gram bile batma kaşınma yok normale döndüm havalarda sıcak kışa kadar ürtiker çıkmaz kışın spor yapıcam vücusumu soguka bırakmıcam .kışında olmayacak o zaman..bu arada ben biseyi farkettim arkadaslar ben istanbulda yasıyorum burda nem oranı çok fazla nem oranı ürtikere bence cok etki yapıyor olumlu acıdan..çünkü nem insani terletiyor hemde epeyce cabukl ve fazla o yuzden eger nem oranı düşük illerde oturuyorsanız yazın olma ihtimmali olabilir diye düşünüyorum ..eger sizde benim gibi yazın tamemen kaybolan ürtiker varsa benim yaptıgımı sizde yapın olumlu sonuc alacagınızdan yüzde yüz eminim..saglıklı günler

    YanıtlaSil
  16. Arkadaşlar Merhaba ,

    Ben 25 yaşındayım yaklaşık olarak bildiğim kadarıyla 10 senedir bu hastalığı yaşıyorum. Kolinerjik ürtiker olduğunu bugün cildiye doktoru ona 3. kez muayene olmamla birlikte teşhis etti.

    Yalnız benim yaz kış ayrımı olmuyor butün sene bu bende oluyor. Spor yapınca oluyor, koşunca oluyor, çok yürüyünce oluyor. Çok heycanlanınca çok gülünce çok daralınca , biriyle kavga edersen yani zamansız oluyor.

    Önce bir sıcak basıyor sonra hafif hafif kaşıntı ardından kçük kçük kızarıklar derken bütün vücudum oluyor. Özellike saç diplerim ve bacaklarım çok kaşınıyor. Şimdi 2 tane ilaç verdi 15 gün sonra aç karnına gidip tahlil yapılacğaını belirtti.

    Burdan yaptıklarımızı paylaşırsak belki faydamız olur allah hepmizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  17. öncelikle geçmiş olsun, doktor tedavisi sonuç vermesse burada önceki yazılarımda denediğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz. Ancak ilk olarak doktorunuzun tavsiyesine uymanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  18. Teşekkürler admin. Sizin öneriniz Gıda testi yapılması sanırım doğrumu anlıyorum.

    YanıtlaSil
  19. Herkese merhaba ben 25 yaşındayım ve 10 senedir bu hastalıkla uğraşıyorum. Benim rahatsızlığım sıcak ve efor sarfetmeye karşı kızarıklık yani ürtiker. İlk önceleri sadece sıcak suyla banyo yaptıktan sonra kızarıklıklar başladı daha sonra koşarken top oynarken özellikle kapalı alanlarda terlemeye karşı kızarıklıklar başladı. ilk başta göbek ve göğüs bölgelerinde kızarıklık sonra sivrisinek ısırığı kadar kabarıklıklar ve etrafında kızarıklık daha sonraları kaşıntı da eklendi. Yaz ayları çok kötü geçiyor havalandırması zayıf sıcak ortamlarda duramıyorum. Şimdi kollarımda da kızarmalar var ve yazın uzun kollu gömlekler giymek zorunda kalıyorum. Birçok hastanede birçok test yaptırdım kan, idrar, dışkı. Ultrasona girdim. Hiç bir değerimde olumsuz bir bulgu rastlanmadı. Şimdiye kadar kullandığım ilaçlar ; colchicum, deloday, xyzal, dafion, allerset. Çok uzun süre kullanmadım en fazla 1 ay ama hiç birinden en ufak bir etki görmedim. Şimdi rupafin kullanıyorum 4 kutu bitirdim Ankara Gatada doktor 6 ay kullanmamı söyledi. 2-3 aydır kullanıyorum hafif bir rahatlama var gibi. Eskiye nazaran kızarma eşiğim yükseldi sanki. Göbek ve göğüs kısmında kızarmalar azaldı kollarda bi değişme yok. Eskiden okula gidene kadar kızarırdım şimdi biraz daha rahatım. Bu ilaç yeni çıkmış 2-3 doktor önerdi bir de bir ilacı uzun süre kullan dedi ve 6 ay süre verdi. Umarım faydalı olur bu sayfayı de yeni keşfettim olumlu bir gelişmeyle karşılaşırsam burada yazarım. Zor bir hastalıkla uğraşıyoruz herkese acil şifalar...

    YanıtlaSil
  20. Kaşıntılar çok farklı hal almaya başladı. Sıkıntılı dönemde olduğum zaman sırtım yoğun olmak üzere özellikle kollatım çok kaşınıyor,kızarıyor ve kabarıyor. Akşamları yatağa yattığımda genital bölge dahil belden aşağısı aşırı kaşınıyor. uyumadan önce 1 saat kaşınıyorum. Bu nasıl bir sıkıntıdır. ruhsal bunalıma ggirdm artık.

    YanıtlaSil
  21. Haziran ayının gelmesi ve sıcakların artmasıyla bendeki kızarıklıklarda da artma oldu. Yediklerime dikkat etmeye çalışsam da hangi besinin sebep olduğunu bulmak gerçekten çok zor. Yine de en büyük etken sıcak havalar. Ben de öyle kaşıntı falan yok, İşim gereği gömlek giymek zorunda olduğum için gömleğin deydiği boyun, göğüs bölgelerinde batmalar oluyor, sonra eve gelip gömleğimi çıkardığımda mutlaka yeni kızarıklıklarımla tanışıyorum. 1 sene oldu, umudum azalmaya başladı..

    YanıtlaSil
  22. http://kolinerjikurtiker.blogspot.com/2013/04/yeni-bir-yontem.html

    bunu deneyebilirsiniz arkadaşlar ben şu an bu şekilde %90 a yakın kestim kaşıntı ve batmayı. Tabi eğer yiyecek alerjiniz var ise önce onları bulup yememeniz gerekiyor. Genelde süt,kuruyemiş,yumurta çok fazla alerjik besinler.

    YanıtlaSil
  23. Az önce yarım saat spor yaptım ve terlemeye çalıştım, başımdan ter fışkırırken vücudum önce kızardı sonra çok yavaş şekilde vücudumun kızarıklıkların olduğu noktalarında terleme oldu. spordan sonra sadece suyla duş aldım ve duştan sonra kızarıklıklarda azalma olduğunu gördüm. terleyememe teşhisine geri döndüm. Vücut terleyemediğinde tepki veriyor. peki neden terlemekte zorlanıyor? şunu belirtmek isterim kızarıklıkların çıktığı bölge dışında heryerimden ter fışkırıyor :) sadece o bölgede ( üst gövde boynuma kadar) sorun var.

    YanıtlaSil
  24. koltuk altı roll on lar da bu hastalığı tetikliyor galiba arkadaşlar... yaşım 36 daha önce hiç böyle sorun yaşamamıştım...10 gün içinde 2 kez kaşıntı ve nefes darlığı problemim oldu.. ilkinde uzun metrajlı bir yürüyüş ikincide egzersiz bisikleti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. xyzal tablet kullanmaya başladım... bakalım sonucu görelim...

      Sil
    2. tüm kimyasallar tetikleyebilir bundan dolayı doğal ürünler kullanmanızı öneririm

      Sil
    3. aynen admin kardeş...1 haftadır roll on u bıraktım....kaşıntım şu an yok, sertlik hissi kısmen devam ediyor....

      Sil
  25. yaklaşık 1 aydır günde 1 tane deloday ve 1 tane zaditen 1mg tablet kullanıyorum. Bu ilaçlar beni eskiye göre çok rahatlatı. Her gün alerjik olmama rapmen artık olmuyor. Çok fazla efor harcadığım zaman küçük küçük kızarıklıklar oluyor. Ege üniv.araştırma hastanesinde testlerde olumsuz bişey çıkmadı. Uzun süre bu ilaçları kullanarak 1 dönem ilaçları bırakmayı denemem gerekiyormuş. Ama şunu söylilyim şuan bu ilaçlar bana çok iyi geliyor. Önceden telaşlansam heycanlansam yine alerji oluyordum. Şuan bu belirtiler yok yeni birşey olursa yine bilgi vereceğim.

    YanıtlaSil
  26. Yaw eforda heycanlaninca batma oluyorsa çıkın güneşte oturup terleyin tamam yavaş yavaş geçer .Tekrar soğuk hava ya vücudu teslim edene kdr

    YanıtlaSil